Vi ste ovde:Naslovna»BUGARSKA»BANSKO
BANSKO

BANSKO

Grad Bansko smešten je u podnožju planine Pirin, na 925 m nadmorske visine. Nalazi see 160 km južno od Sofije i 150 km od Plovdiva (drugi po veličin grad u Bugarskoj) ima oko 9.500 stalno nastanjenih žitelja. Položaj Banskog omogućava održavanje snežnog pokrivača od decembra do aprila a alpska priroda Pirina pruža odlične uslove za ski sportove. Poslednjih godina ovaj resort je postao najpopularniji bugarski ski centar. U njemu se gradi mnogo novih hotela, restorana, a ukupna dužina ski staza je više 70 km koje počinju na visini od 2.550 metara i spuštaju se do 1.000 m nadmorske visine. Ski centar poseduje preko 25 km ski liftova, jedan kabinski lift, 6 četvorosedežnice, jednu dvosedežnicu i 15 tegljača. Ski staze su široke i opremljene mašinama za veštački sneg. Bansko pruža brojne mogućnosti za zabavu i relaksaciju a odlično opremljene ski staze i moderna infrastruktura ski liftova, prelepa priroda i toplo gostoprimstvo su glavni značajnog razvoja zimskog turizma poslednjih godina. Udaljenost od Beograda je oko 570 kilometara.


Hotel Pirin uživa odličnu lokaciju u centru slikovitog skijališta Bansko i nudi odličnu uslugu u tradicionalnom ambijentu.

Detaljnije

Lokacija:
Apartmanski hotel Casa Karina nalazi se u podnožju planine Pirin, 1 km od centra Banskog.

Detaljnije

Lokacija:
Hotel se nalazi 160 km od aerodroma u Sofiji i 1 km od centra mesta Bansko.

Detaljnije

Lokacija:
Hotel Evelina Palace nalazi se na zapadnoj obali reke Glazne, na glavnom putu do ski lifta i na svega 100 metara od centra starog dela grada.

Detaljnije

Lokacija:
Hotel Lion se nalazi u podnožju planine Pirin oko 1 km od centra mesta Bansko.

Ski staza:
Udaljen je oko 500 m od ski lifta. Hotel nudi mogućnost organizovanog prevoza do ski lifta.

Detaljnije

Lokacija:
Nalazi se u starom delu grada Bansko, udaljen oko 1 km od centra grada.

Detaljnije

Lokacija:
Hotel se nalazi u novom delu grada, na oko 500 m od centra mesta Bansko.

Detaljnije

Lokacija:
Hotel je apartmanskog tipa i nalazi se na samom ulazu u Bansko, 450 m od centra. Udaljen je 160 km od aerodroma u Sofiji.

Detaljnije

Luksuzan hotel, idealan zbog usluga koje pruža posle skijaških aktivnosti.

Detaljnije