Vi ste ovde:Naslovna»TURSKA»FETIJE
FETIJE

FETIJE

Fetije, nekada značajna trgovačka luka, danas je sve prestižnije letovalište koje osvaja lepotom netaknute prirode i peščano-šljunkovitim plažama. Blizu grada se nalaze ostaci tvrđave koju su izgradili vitezovi sa Rodosa (15. vek). Na obali, 12 kilometara od centra grada je Oludeniz () – Plava laguna, zvanično najlepša i najslikanija plaža ovog dela Mediterana. Poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i jako često se svrstava među 5 najboljih plaža na svetu, po oceni putnika i raznih putnih časopisa i emisija.

Velika i modernizovana marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada. Noć u Fetijama znači dobar provod u nekoj od diskoteka, kafea ili restorana s muzikom za svačiji ukus ukrašenom zavodljivim trbušnim plesom.

Fetije su i letovalište dobrog odmora u miru i tišini udobnih hotela i hotelskih kompleksa sa brojnim sadržajima za zabavu i relaksaciju. Međutim, sem prirodne lepote, koja u ovom mestu ne manjka, turiste privlače i povoljna klima, isto takve cene i ljubaznost lokalnog stanovništva.

Fetije je u drevnim vremenima bio poznat pod imenom Telmesos (na čijim je ruševinama i izgrađeno ovo moderno letovalište). Grad je važio za centar proročanstva, bio je bogat i veoma kulturan tokom helenskog i rimskog perioda, o čemu svedoče mnogobrojne antičke ruševine. Telmesos je bio najvažniji grad Likije, a njegova istorija počinje u 5. veku pre nove ere.

Lokacija:
Hotel je udaljen 55 km od aerodroma i 4 km od Fetija. Izgradjen je 1992. godine, renoviran 2012. godine. Zauzima površinu od 100.000 m2.

Detaljnije

Hotel se nalazi 57 km od aerodroma Dalaman i 5 km od Fetija.

Detaljnije

Hotel je udaljen 71 km od aerodroma Dalaman, 18 km od Fetija i 3 km od Oludeniza.

Detaljnije

Hotel je udaljen 67 km od aerodroma Dalaman, 16 km od Fetija i 800 m od centra Olu Deniza. 

Detaljnije

Hotel je udaljen 40 km od aerodroma Dalaman, 5 km od Fetija, u mestu Čališ.

Detaljnije

Hotel je udaljen 62 km od aerodroma Dalaman, 12 km od Fetija, u Olu Denizu.

Detaljnije