Vi ste ovde:Naslovna»TURSKA»ALANJA
ALANJA

ALANJA

Alanja, grad smešten na jugoistoku mediteranske obale, udaljena je 120 km od aerodroma u Antaliji i predstavlja jedan od najlepših turističkih centara na turskoj rivijeri. Smeštena je u velikom zalivu, između planine Taurus na severu i Sredozemnog mora na jugu.
Za ljubitelje peščanih plaža hoteli u centru Alanje su odličan izbor. Jedna od najlepših turskih plaža, poznata kao Kleopatrina plaža, prostire se od centa grada ka zapadu, a plaža Kejkubt ka istoku.
Alanja je u antičko vreme bila pomorska baza poznata pod imenom Coracesium. Grad je osnovan još u 4 veku p.n.e, a za vreme vladavine Seldžuka ovaj grad menja ime u Alainye. Tek 1935. godine, kada je Kemal Paša Ataturk posetio ovaj grad, nazvao ga je Alanja.
Najimpozantnije obeležje je svakako tvrđava sagrađena u periodu vladavine Seldžuka. Dugačka je 7 km i sa preko stotinu kula jedna je od najpoznatijih tvrđava u ovom delu Mediterana. Gradom dominira osmougaona Crvena kula, simbol Alanje, koja je jedinstvena po svom arhitektonsom rešenju. Danas se u ovoj kuli nalazi Etnografski muzej.
U samom centru grada možete posetiti Dalmataš pećinu gde se mogu viditi posebne formacije stena. Brodom možete posetiti Fosforlu pećinu sa fosforescentnim kamenjem, Kizlar pećinu gde su pirati držali svoje zarobljenice i Asiklar pećinu, pećinu ljubavnika.
Ovaj grad danas predstavlja predivni turistički centar sa mnoštvom hotela, restorana, kafića i barova, ali takođe i 3 plaže sa plavom zastavom. Od gradskog parka, put ide duž obale do luke, pored koga su brojni butici rukotvorina, kože, odeće, nakita.
Područje Alanje odlikuju veoma izraženi kontrasti - duge plaže i hladne planinske reke, drevne ruševine i moderni hoteli, Orijent i Evropa na jednom mestu. Često je nazivaju i „Мајоrka turske obale“.

Hotel se nalazi 130 km od aerodroma u Antaliji, 500 m od centra Alanje, 250 m od Kleopatrine plaže. Sagraden je 1993., a renoviran 2009. godine. Prostire se na površini od 4500 m2.

Detaljnije

Hotel je kompletno redizajniran i smešten je u centru Alanje, na pešačkoj udaljenosti od svih bitnih atrakcija, restorana, prodavnica, plaže... Jedan od najbolje ocenjenih hotela sa 3* u kategoriji smeštaja namenjenog za parove na medenom mesecu.

Detaljnije

Hotel se nalazi 35 km od centra Alanje , a 90 km od aerodroma u Antaliji u mestu Okucalar direktno na sopstvenoj plaži. Hotel ima 7 zgrada u zelenom okruženju i nalazi se u jednoj od najlepših zaliva ove regije.

Detaljnije

Hotel je smešten direktno na Kleopatrinoj plaži u širem centru Alanje,od Antalijskog aerodroma je udaljen 125 km.

Detaljnije

Hotel se nalazi 50 m od Kleopatrine plaže na idealnoj lokaciji u širem centru Alanje,od Antalijskog aerodroma je udaljen 125 km.

Detaljnije

Hotel je udaljen 110 km od aerodroma u Antaliji, 3 km od centra Alanje, u mestu Obagol.

Detaljnije

Hotel je udaljen 130 km od aerodroma u Antaliji, 3 km od centra Alanje, na km od mesta Oba.

Detaljnije

Hotel se nalazi oko 105 km od aerodroma u Antaliji i 20 km od Alanje, na samoj obali mora. Otvoren je 2011. godine, i obuhvata površinu 32.000 m2.

Detaljnije

Hotel je udaljen 96 km od aerodroma u Antaliji, 22 km od Alanje, 30 km od mesta Avsalar. Izgrađen je 2015. godine i zauzima površinu od 12.000 m². Hotel poseduje sedmospratnu glavnu zgradu.

Detaljnije

Hotel je udaljen 85 km od aerodroma u Antaliji, 25 km od Manavgata, u mestu Orensehir, na samoj obali mora. Izgrađen je 2013. godine. Zauzima površinu od 42.000 m². Hotel ima glavnu devetospratnu zgradu.

Detaljnije