Vi ste ovde:Naslovna»AVIO»SORENTO 29.12. - 02.01. - 4 noci

SORENTO 29.12. - 02.01. - 4 noci

SORENTO

(DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA)

(5 dana / 4 noćenja) – avionom

 

Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pesnika za čuvenu pesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svetu a da nikada nisu videli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“!

PROGRAM PUTOVANJA:

29.12.2017-02.01.2018 1.dan (29.12.2017.) BEOGRAD – NAPULJ - SORENTO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue dva sata pre poletanja. Direktan čerter leta za
Napulj kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta .Transfer do

Sorenta. Grad visokih litica od belog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smeštaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso ... Vreme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.

2.dan (30.12.2017.) SORENTO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar... Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta - pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona... Nastavak pešice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra,Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 1.5 sat).
( Cena izleta : oko 45 evra) Noćenje.

3.dan (31.12.2017.) SORENTO

Doručak. Slobodan dan za individualnu šetnju ili razgledanje grada. Uveče fakultativno : Novogodišnja večera u restoranu …. ( Cena večere : naknadno) Noćenje.

4.dan (01.01.2018.) SORENTO

Doručak . Slobodan dan za indivudualno razgledanje grada , šoping ili individualni obilazak znamenitosti i muzeja. Postoji i mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Obala Amalfi (Poludnevni izlet) Jutarnji polazak ka spektakularnoj rivijeri sa oštrim brdima, uskim „zmijolikim“ putevima, čudnom vegetacijom, malim ribarskim selima i slikovitim gradovima. Kratka foto-pauza iznad Pozitana, poznatog po otmenim letnjikovcima i vilama koji se kao uklesani u brdo kaskadno spuštaju do mora. Nastavak putovanja do Amalfija, nekadašnje moćne pomorske sile, po kome je cela obala dobila ime. Gradić je biser srednjovekovne arhitekture sa uskim vijugavim uličicama, tipičnim za ovaj deo italijanske obale, obilazi se pešice. Poseta se završava ispred velelepne katedrale Sv. Andreje, do koje se od glavnog trga stiže dugim usponom od 57 stepenika. Slobodno vreme i povratak u Sorento u 15h (transfer od oko 2 sata). (Cena izleta :oko 60 evra ). Noćenje.

5.dan (02.01.2018.) SORENTO - NAPULJ - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.

Cena aranžmana po osobi u evrima / (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)

29.12.2017. - 02.01.2018.

 

Hotel

Usluga

 

1/2

 

Doplata za 1/1

 
           
               
 

Villa Crawford (vile u vrtu)

ND

499 €

 

240 €

 
 

Villa Crawford (sobe u glavnoj zgradi)

ND

599 €

 

360 €

 

Napomena : rezervacija trokrevetne sobe isključivo na upit !

 

U cenu aranžmana je uračunato:

Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd - Napulj - Beograd, transferí autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, smeštaj u dvokrevetnim sobama u u vili na bazi 4 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča, usluga vodiča .

U cenu aranžmana nije uračunato:

Avio-takse u zemlji i inostranstvu 45,28 evra (Beograd 16.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27,80evra ) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama)po kursu Aik banke za efektivu, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, gradska boravišna taksa u u Sorentu: 1 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 1,5 do do 2 evra dnevno po osobi za hotel 4* ( plaća se na recepciji hotela) , fakultativni izleti i posete, novogodišnja večera (informacija o nazivu restorana kao i o ceni večere biće naknadno objavljena), međunarodno putno osiguranje.


SMEŠTAJ:

Hotel : rezidencija Villa Crawford http://villacrawford.it/en se nalazi u mestu Sent Anđelo i u neposrednoj blizini centa Sorenta. Smeštajni kapaciteti se nalaze u okviru manastirskog kopleksa i preuređeni su u hotelski smeštaj nakon opsežnih restauratorskih radova koji su mu vratile stari, renesansni, sjaj. Nalazi se na nekoliko minuta vožnje od centra Sorenta . Sa centrom Sorenta je povezan gradskim prevozom (voz ili autobus), čija stanica je udaljena kilometar od smeštajnog objekta. Vila nema zvaničnu kategorizaciju, ali ,po našoj oceni ima 3 zvezdice. Sa terase kompleksa vile se pruža predivan pogled na napuljski zaliv i Sorento. Vila poseduje ukupno 40 soba. Sve sobe su prostrane i uređene u jednostavnom, klasičnom stilu, sa kupatilom. Sobe su raspoređene ili u glavnom objektu ili u vilama koje se nalaze u vrtu. Besplatan wi-fi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Vila poseduje sobu za sastanke, restoran, recepciju, veliki, lepo uređen vrt. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).


VAŽNE NAPOMENE:

Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (peomenom radnog vremena za praznike, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- preko računa.

Organizator putovanja Big Blue,  subagent  MONOMOL TRAVEL.