Vi ste ovde:Naslovna»AVIO»MOSKVA - 29.12. - 02.01. - 4 noci

MOSKVA - 29.12. - 02.01. - 4 noci

Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda.

 

Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i

tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

Polazak: 29. decembar 2017. 5 dana (4 noći)

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (29.12 .2017) BEOGRAD - MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue u 04:00 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 06:15 časova (Let JU650). Obrok u avionu. Sletanje u Moskvu u 11:50 časova po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne šetnja do centra grada i slobodno vreme za individualni obilazak grada Ili fakultativnog obilaska moskovskog metroa posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). (Odlazak i povratak metrooom). Noćenje.

2. dan (30.12.2017) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava)–grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike sile Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…Povratak u hotel metroom. Uveče mogućnost fakultativnog izleta : večernje krstarenje rekom Moskvom: vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Noćenje.

3. dan (31.12.2017) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom

1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzija 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Povratak u hotel.Mogućnost fakultativne posete Tretjakovskoj galeriji-najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Povratak u hotel. Preporučujemo doček Nove godine u centru Moskve, na nekom od trgova. Doček Nove godine je najveseliji praznik u Rusiji, kada se uz vatromet, nastup umetnika, učeše u nekom od interaktivnih predstava, zabavi na snegu, klizalištu, uz zvuke kremaljskih crkvenih zvona i šapmanjca, čeka da sat otkuca ponoć. Moskovljani organizuju vatromet iznad Kremlja i još nekoliko manjih ili većih trgova, tako da vatromet svečano obasjava nebo iznad Moskve. Noćenje.

4.dan (01.01.2018) MOSKVA

Doručak. Odlazak u organizovani obilazak Sergejevog Posada (bivši Zagorsk), jednog od najstarijih i najpoznatijih ruskih manastira, po mnogima duhovni centar Rusije, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (02.01.2018) MOSKVA - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Kasni popodnevni transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 22:40 časova (Let JU655). Sletanje u Beograd u 23:40 časova.

Cena aranžmana po osobi u evrima.

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)

Cena aranžmana po osobi u evrima.

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)

         

Cena po

 

Doplata za

 
         

osobi u

   
 

Hoteli

Usluga

   

Jednokrevetnu sobu

 
   

dvokrevetnoj

   
                 
         

sobi

       
 

Holiday Inn Suschevski 4* ili

 

Noćenje

             
 

Best Western Plus Vega Hotel &

   

489 €

   

100€

   
   

sa doručkom

         
 

Convention Center 4*

               
                   

Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Cena je ista kao i u dvokrevetnoj sobi. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu aranžmana je uračunato:

Avio prevoz na navedenim relacijama; transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom, panoramsko razgledanje Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete, smeštaj u hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom, usluga vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:

Avio-takse u zemlji i inostranstvu 93 evra (od kojih YQ takse od EUR 44.00 ne podležu refundaciji i evra 0.98RF ,11.72RS , 0.22RS , 4.48LG , 14.10RI , 9.42RI, 8.08UH podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji po prodajnom kursu Aik Banke (podležu promenama), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, fakultativni izleti i posete, karte za vožnju metroom, međunarodno putno osiguranje.

Holiday Inn Suschevski 4* http://holiday-inn-moscow-suschevsky.moscowotel.ru/

Hotel se nalazi na 45 minuta vožnje od aerodrome Šeremetjevo, dok je od Crvenog trga udaljen 5km ili 4 metro stanice. Na 300 metara od hotela se nalazi metro stanica Rižskaja, koja direktno vodi do Crvenog trga. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo, mini bar, TV, pribor za pripremu kafe/čaja, sef za lap top, klima uređaj, besplatan Wi Fi. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, fitnes centar, bar, prodavnica suvenira, menjačnica, bankomat. Doručak je na bazi švedskog stola

Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru

Hotel se nalazi u predgrađu Izmailovo i nekada je bio u sastavu kompleksa hotela Izmailovo. Danas se nalazi u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, a vožnja metroom , do centra (Crvenog trga ), traje 15 minuta ( sa pešačenjem do stanice oko 25 min). U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. 2012. godine hotel je potpuno renoviran i ima 990 soba . U okviru hotela nalaze se : 4 restorana, 3 banket sale, 2 bara, kongresne sale, fitnes centar. Standardne sobe imaju : TV, telefon, radni sto, mini frižider, kupatilo sa fenom za kosu .Doručak : švedski sto.

CENE IZLETA:

MOSKVA

Za min 20 pax

   

Kremlj sa ulaskom u oružanu palatu

65 €

   

Obilazak metroa

10 €

   

Krstarenje rekom Moskvom

35 €

   

Sergejev Posad

40 €

   

Borodinska bitka

25 €

   

Tretjakovska galerija

30 €

   

Obavezna rezervacija i uplata izleta za Kremlj u agenciji, prilikom prijavljivanja za aranžman!

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za izlete prevoz do i od lokaliteta biće obezbeđen metroom.

KORISNE INFORMACIJE:

Površina Rusije: 17,1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja sveta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje severne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km.

Stanovništvo: 145,3 mil (79,8% Rusa, 3,8% Tatara, 2,0% Ukrainaca, 0,9% Čečena, 0,8% Jermena, 0,6% Belorusa). Veroispovest: 70

-75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti.

Uređenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga).

Zvanični jezik: Ruski (narodi Rusije govorena vise od 100 jezika). Valuta: Rublja 1e = 73 Rub 1 USD = 65 Rub po kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.
Površina Moskve: 1081 kv km. Stanovništvo Moskve: Više od 12 mi.l

Lokalno vreme: Moskva je zimi u Moskovskoj časovnoj zoni + 2 h u odnosu na vreme u Srbiji. Struja: 220 V

Prevoz: Metro je osnovni transport u Moskvi. Cena za jednu vožnju je 31 rublja. Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju.Taksi nije obeležen, veoma je skup.

Hrana i piće: Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo PIROG treba probati u restoranima STOLE u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je BORŠĆ. Ako niste probali BLINI (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. GREĆKA (heljda) i druge kaše su na

meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog menija. VOTKA se pije pre ručka, KVAS posle ručka a bez ŠAMPANJCA se ne može zamisliti nijedan praznik!Kupovina: Ruska prestonica je najskuplji grad na svetu. Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira. Uz znanu MATRJOUŠKU veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, HOHLAMA, oslikane drvene posude, ORENBURZKA MARAMA od kozje dlake, ČIPKA iz Vologde, ĆILIBAR iz Kaliningrada, keramički predmeti GZELJ.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 
- preko računa.

Organizator putovanja Big Blue,  subagent  MONOMOL TRAVEL.