Vi ste ovde:Naslovna»ITALIJA»SICILIJA
SICILIJA

SICILIJA


Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, bogate kulturne baštine i živopisnih sela. Ostrvo pripada Italiji, ali je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, arapskim, španskim nasleđem. Od kopna je odvojeno Mesinskim moreuzom 3 km širokim na severu i 16 km širokim na jugu. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera.
Istorija je vrlo bogata, prvobitni stanovnici Sicilije činila su tri plemena: Sikanci koji su došli sa Pirinijeskog poluostvra, Elimi koji su došli sa Egejskog mora i najuticajniji Sikuli koji su došli sa kontinentalnog dela Italije oko 1200. godine pre nove ere. Nakon njih došli su Grci, Rimljani, Vizantinci, Arapi … A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”. Savoca i Forca d’Agro su sela u kojima su snimane scene ovog filmskog klasika. U „predahu“ od odmora na nekoj od rajskih plaža i obilazaka mnogobrojnih atrakcija, oporavak se moze potražiti u nekom od autentičnih barova ili kafanica uz sicilijanska vina i čuvene kanole – najpoznatiju lokalnu poslasticu pravljenu od sira „rikota“.

Hotel se nalazi u mirnom kraju Đardini Naksosa, u turističkoj zoni Rekanati, na samoj peščanoj plaži. Udaljen je 40 kilometara od aerodroma u Kataniji, 5 kilometara od Taormine i 15 minuta šetnje od centra.

Detaljnije

Hotel je smešten u turističkom delu Đardini Naksosa, u zalivu zone Rekanati. Nedaleko od hotela, nalaze se brojne prodavnice i restorani, dok je najbliža autobuska stanica udaljena 400 m od hotela.

Detaljnije

Hotel se nalazi u Đardini Naksosu, u drugoj liniji od mora. Predstavlja depadans hotela Sporting Baia 4*, od koga je udaljen 10 m. Taormina je udaljena 5 km od hotela.

Detaljnije

Smešten u prelepoj regiji, u mestu Letojani. Aerodrom u Katanji udaljen je 50 km od hotela. Na pešačkoj udaljenosti od hotela nalaze se razne prodavnice, restorani, barovi i sam centar mesta.

Detaljnije

Porodičan hotel, u elegantnom stilu, Alexander Naxos okružen je zelenim vrtom. Iz hotela pruža se prelep pogled na Taorminu i Etnu. Sastoji se iz jedne trospratne zgrade.

Detaljnije

Aparthotel Kassiopea je smešten u srcu Rekanatija, popularnoj zoni Đardini Naksosa gde se nalaze brojni restorani, kafici i radnje.

Detaljnije

Hotel se nalazi u zalivu Letojani, na 5 kilometara od Taormine i 80 metara od peščane plaže. Udaljen je 65 kilometara od aerodroma u Kataniji.

Detaljnije

Smešten u mestu Letojani, hotel Albatros nudi moderan smeštaj za opuštajući odmor. Od Taormine je udaljen oko 5 km. Gradski autobus saobraća na svakih sat vremena

Detaljnije

Hotel se nalazi u Đardini Naksosu, u turističkoj zoni Rekanati. U njegovoj neposrednoj blizini, smeštene su prodavnice suvenira i ručnog rada, brojni restorani i barovi. Nedaleko od hotela nalazi se stanica autobusa, koji vozi do Taormine (vožnja traje oko 20 minuta).

Detaljnije

Hotel se nalazi u Đardini Naksosu. Od peščane plaže deli ga ulica koja se u periodu visoke sezone pretvara u pešačku zonu. Udaljen je 60 kilometara od aerodroma u Kataniji, dok je stanica gradskog prevoza udaljena 100 metara od hotela.

Detaljnije