Vi ste ovde:Naslovna»EVROPSKI GRADOVI»TOSKANA
TOSKANA

TOSKANA

Toskana – regija centralne Italije čiji je simbol Firenca, čuvena po svojim živopisnim predelima i pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesanse širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila i stecište najpoznatijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda... Toskana je i poznata po kulinarstvu i dobrom vinu od kojeg je najpoznatije vino Chianti.

1.dan (četvrtak, 09.novembar) Beograd – Piza – Montekatini

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u ranim jutarnjim časovima. Poletanje aviona za Pizu. Po sletanju, prolasku pasoške i carinske kontrole sledi transfer do grada Montekatini (čuvene italijanske terme još iz rimskog perioda), smeštaj u hotel. Kratak odmor. Fakultativni izlet za Firencu. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od XII veka samostalna gradska republika, a zatim i vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (XIV do XVII veka), čiji su se najviđeniji članovi istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokriveni most iz XIV veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)…Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

2.dan (petak, 10. novembar) Montekatini – Ćinkvetere (Cinque Terre) – Montekatini

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta za Ćinkvetere. Vožnja do mesta La Specia (oko 115km), gde je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka Ćinkvetere u ligurijskoj provinciji La Specija. Najzapadnije među njima Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori) u spletu uskih ulica. Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko crkve sv. Margarite Antiohiske iz XIII veka u stilu ligurijske gotike. Kornilja (Corgnilla), na brdu okruženom vinogradima, sa oko 300 stanovnika je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve sv. Petra mogu se videti ostala četiri naselja. Manarola ima karakteristične odbrambene kule i izgrađena je delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz XIV veka. Riomađore (Riomaggiore), najveće među ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Kraće slobodno vreme u svakom od naselja. Povratak vozom u La Speciu. Povratak autobusom u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

3.dan (subota, 11.novembar) Montekatini – Sijena – San Điminjano – Montekatini

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni obilazak Sijene (Siena) i San Điminjana (San Gimignano). Sijena je posle Firence, čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti, drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, pešački obilazak gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palacopubliko sa zvonikom (88m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignanodalle belle torri” - jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od XV veka podizale zbog prestiža. Pešački obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

4.dan (nedelja, 12.novembar) Montekatini – Luka – Piza - Beograd

Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Luke, pešačko razgledanje starog gradskog jezgra okruženog zidinama iz vremena renesanse. Slobodno vreme do polaska za Pizu, obilazak Katedralnog trga koji je poznat i pod imenom Trg čuda. Nakon razgledanja transfer na aerodrom u popodnevnim satima. Let za Beograd. Sletanje u Beograd u xxxxx

 

Cene su izražene u EUR po osobi za navedeni period

HOTEL/KATEGORIJA

TIP SOBE

USLUGA

09.11 – 12.11.2017.

4 dana / 3 noćenja

Montebello 3*

1/2

BB

360

dete 2-12 god

350

treća osoba

355

doplata za 1/1

40

Adua 4*

1/2

BB

395

dete 2-12 god

385

treća osoba

390

doplata za 1/1

60

  1. Manzoni 4*

1/2

BB

395

dete 2-12 god

385

treća osoba

390

doplata za 1/1

60

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB - noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Piza-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan čarter let)
Smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim sobama
Transfere i razgledanja prema programu (Luka i Piza)
Usluge vodiča na srpskom jeziku
Troškove organizacije i vođenja putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

Aerodromske takse 38,50€ (Beograd 16,50€, Piza 22€), plaćaju se u agenciji uz aranžman i podložne su promeni
Obavezna gradska taksa, plaćanje na recepciji hotela 1€ u hotelu 3* i 1,40€ u hotelu 4*,doplate po osobi dnevno.
Fakultativne izlete
Putno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove putnika

NAPOMENE:

Putnici tokom leta dobijaju uslugu posluženja u avionu
Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg.
Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i konačna potvrda se dobija u roku od 48 časa.


HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

Hotel Montebello
ADDRESS:
VIA MONTEBELLO 54, 51016 MONTECATINI TERME, ITALY
Hotel Montebello website

Hotel Montebello se nalazi na 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i nudi besplatne bicikle i gurmanski restoran. Aerodromi Piza i Firenca se nalaze na 35 minuta vožnje.

 

Adua & Regina di Saba Wellness & Beauty
ADDRESS:
VIA MANZONI 46, 51016 MONTECATINI TERME, ITALY
Adua & Regina di Saba Wellness & Beauty website

Hotel je centralno lociran, nalazi se na pešačkoj udaljenosti od termalnog centra Montekatini i shopping zone. Raspolaže sa ukupno 72 sobe, svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, TV, telefon, mini frižider i klima uređaj.

 

Hotel Manzoni Wellness&Spa
ADDRESS:
VIALE MANZONI 28, 51016 MONTEKATINI TERME, ITALIJA
Hotel Manzoni Wellness&Spa website

Od 1913. hotel Manzoni Wellness & Spa ima dugu reputaciju kao odličan hotel. Deo je Mariotti Group i ima 3 generacije hotelskog iskustva u mestu Montecatini Terme. Ovaj potpuno renovirani hotel je u blizini termalnih izvora i tržnih centara.

Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se mogu uplatiti isključivo u agenciji prilikom rezervacije aranžmana. Minimum za realizaciju je 45 prijavljenih putnika, po izletu. Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti na ceo paket od 3 navedena izleta:

Naziv izleta

Cena po osobi u pretprodaji

CINQUE TERRE

45

FIRENCA

40

SIJENA I SAN ĐIMINJANO

45

KOMPLET SVA TRI IZLETA

115

Organizator putovanja FlyFly,  subagent  MONOMOL TRAVEL.