Vi ste ovde:Naslovna»EVROPSKI GRADOVI»RIM»RIM - 2018

RIM - 2018

Ovaj „Večni  grad“ koji je smešten na reci Tibar, između Apeninskih planina i Tirenskog mora svojim lepotama privlači turiste celog sveta.

 

Kada kažemo Rim, prva asocijacija je verovatno Koloseum, gladijatori, borbe i civilizacija  iz 700.godine p.n.e. Svaki deo grada, svaka ulica ima svoju priču, znamenitost koju treba da vidite, tako da je greh koristiti metro i voziti se pod zemljom u gradu koji ima da ponudi pregršt znamenitosti. Mnogo više možete da vidite ukoliko se uputite na čarobno putovanje tragovima rimskih imperatora i rešite da otkrijete Rim pešice. Napravite predah i prepustite se uzivanju u romanticnom kvartu Trastevere i ne zaboravite da bacite novčiću u  fontanu Di Trevi kako bi ste se opet vratili Rimu.

1.dan BEOGRAD-RIM
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu ispred šaltera  dva sata pre poletanja. Direktan let za Rim avio kompanijom Air Sebia. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku: Terme Karakala, Bazilika Svetog Jovana Lateranskog, Bazilika velike Svete Marije, Termini, trg Republike, ulica Nacionale, trg Barberini, ulica Veneto, villa Borgeze, zamak Svetog Anđela, bazilika Svetog Petra u Vatikanu, Trastevere, Pijaca Porta Portese, Usta istine, Kampidoljo, trg Venecija, Koloseum. Po završetku obilaska transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individulane aktivnosti. Noćenje.

2.dan RIM
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na poludnevni fakulativni izlet u prepodnevnim satima, šetnja baroknim trgovima: Pešačka tura počinje sa trga Venecija, nastavlja dalje prema Fontani Di Trevi, koja je dobila ime po tri ulice koje su se nekad tamo spajale. Sledi šetnja do Španskog trga sa fontanom koju su Italijani nazvali “Barcaccia” zbog svog oblika čamca, a tu su i Španske stepenice. Razgledanje se nastavlja posetom Panteonu, antičkom rimskom hramu koji je sagradio car Hadrijan u drugom veku. Sledi trg Navona sa svoje tri fontane, a tu je i crkva Svete Agnese arhitektonsko delo čuvenog Borominija. Trg Navona je napravljen na antičkom stadionu sagrađenom za vreme cara Domicijana. Po završetku šetnje, slobodno vreme za individulane aktivnosti. Noćenje.

Cena izleta šetnja baroknim trgovima sa vodičem na srpskom jeziku 20 EUR po osobi.

3.dan/4.dan RIM
Doručak. Slobodno vreme za individulane aktivnosti ili mogućnost poludnevne fakultativne posete vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra. Muzeji Vatikana sadrže fenomenalna remek-dela u palatama koje su originalno sagrađene za pape iz zlatnog doba renesanse kao što su Julius II, Innocent VIII i Sixtus IV. Većina kasnijih postavki datira iz 18. tog veka. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Mikelanđela, Rafaela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U unutrašnjosti najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, nalazi se čuvena „Pjeta“, delo renesansnog

umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na veličanstvenom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini predstavnik italijanskog baroka. Slobodno poslepodne. Noćenje.

Cena izleta poseta vatikanskim muzejima, Sikstinskoj kapeli i crkvi Svetog Petra 45 EUR po osobi. U cenu izleta uračunat je vodič na srpskom jeziku i sve ulaznice. U cenu izleta nije uključen transfer do Vatikana.

5.dan RIM-BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela i ostavljanje prtljaga u prostoriji namenjenoj za to. Slobodno vreme do polaska transfera na aerodrom. Direktan let za Beograd avio kompanijom Air Serbia. Kraj usluga.

 

 

Datum polaska: 16. Februar 08. Mart
Datum povratka: 19. Februar 11. Mart

Hotel 3* centar grada

269 eur Rasprodato

* Dan zaljubljenih

269 eur

* Dan žena

 

CENA PAKET Aranžmana UKLJUČUJE:
Kompletnu organizaciju puta,
Avio kartu na relaciji Beograd-Rim-Beograd avio kompanijom Air Serbia,
Čekirani prtljag do 23 kg i ručni do 10 kg dimenzija 55x40x20cm,
Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu,
Panoramsko razgledanje grada u dolasku,
3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu sa 3* .

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Aerodromske takse u iznosu od 64,78 EUR (podložne su promenama sve do dana polaska na put i plaćaju se prilikom prijave),
Gradska taksa u Rimu za hotele 3* u iznosu od 4 eur po osobi i po danu, plaća se na recepciji hotela,
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike,
Individualne troškove u hotelima i za vreme putovanja.
DOPLATE :
Doplata za 1/1 sobu iznosi + 174 eur za polaske septembar i oktobar
Doplata za 1/1 sobu iznosi + 126 eur za polaske februar i mart
POPUSTI:
Treća odrasla osoba u 1 / 2 + 1 sobi ima popust od 10 eur
Deca od 2-12 godina imaju popust od 15 eur u pratnji dve punoplatežne osobe
NAČINI PLAĆANJA :
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit Banke za efektivu na dan uplate.
Uplata akontacije od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave ostatak najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun, platnim karticama ili čekovima građana na 4 mesečne rate.

OPŠTE NAPOMENE U VEZI SA AVIO PREVOZOM:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost). Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave kopiju prve strane važećeg pasoša. U suprotnom, agencija ne snosi odgovorost ako se avio karte odštampaju sa pogrešnim imenima, dok putnici snose troškove štampanja novih karata.

Satnice:

SEPTEMBAR
JU 534 22SEP BEGFCO 1805 1935
JU 535 25SEP FCOBEG 2050 2230
OKTOBAR
JU 530 13OCT BEGFCO 1805 1935
JU 535 16OCT FCOBEG 2050 2230
FEBRUAR, DAN ZALJUBLJENIH
JU 530 16FEB BEGFCO 1805 1935
JU 535 19FEB FCOBEG 2025 2200
MART, DAN ŽENA
JU 530 08MAR BEGFCO 0700 0835
JU 531 11MAR FCOBEG 0920 1055


Napomene za fakultativne izlete
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena izleta se povećava. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Izleti se plaćaju se ino-partneru, isključivo u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 10 učesnika. Sadržaj panoramskog razgledanja grada i fakultativnih izleta, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

Hotel Paris 3*

www.hotelparisroma.com

Lokacija: Hotel Paris nalazi se u širem centru grada,u mirnoj ulici,jednoj od bočnih ulica u odnosu na ulicu Via Nacionale. Lociran je na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. U neposrednoj je blizini Trga Repulike gde je i istoimena metro stanica udaljena samo dve stanice od Španskog trga. Sve znamenitosti grada nalaze se u neposrednoj blizini.

Sadržaj: Hotel Paris ima restoran, bar, recepciju, prostoriju za prtljag.

Sobe: Hotel ima 27 soba. Sve sobe su sa kupatilom, satelitskom TV i telefonom. U okviru hotela nalazi se manji restoran.

Napomena: Doručak se služi po principu švedskog stola. Besplatan Wi-Fi u svim javnim zonama.

Hotel Zara 3*

www.hotelzara.com

Lokacija: Ovaj šarmantni hotel izgrađen 90-tih, okružen velikim brojem radnji koje se nalaze u neposrednoj blizini. Mnoge od turističkih atrakcija su takođe u neposrednoj blizini. Lokalni javni prevoz se nalazi neposredno ispred hotela.

Sobe: Ovaj hotel nudi ukupno 42 sobe i sve sobe su ukusno uređene i imaju privatno kupatilo sa kadom i fenom, mini-barom, satelitskom TV, direktnom telefonskom linijom i centralnim grejanjem.

Sadržaj: Brojni sadržaji su dostupni za goste, kao što je 24h recepcija, menjačnica, kafić i restoran. Napomena:Doručak se služi po principu švedskog stola. Besplatan Wi-Fi u svim hotelskim zonama.

Organizator putovanja FlyFly,  subagent  MONOMOL TRAVEL.