Vi ste ovde:Naslovna»BUS TURE»ATINA
ATINA

ATINA

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

OBILASCI: ATINA – PELOPONEZ – PIREJ – EGINA – AKROPOLJ – SUNION – ATINA

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRA D – NIŠ
Polazak iz Beograda oko 17:00h – sa Lastine autobuske stanice i iz Niša sa parkinga Tempa oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Atini.

2.dan ATINA
Dolazak u Atinu u podnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan ATINA – PELOPONEZ – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru.U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

4 .dan ATINA – PIREJ – EGINA – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine- poznatog i po nazivima ,,ostrvo Svetog Nektarija’’ ili ,,ostvo pistaća’’. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama...U poslepodnevnim časovima povratak u Atinu. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko več e u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5.dan ATINA – AKROPOLJ – SUNION – ATINA
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine (predviđen je individualni obilazak). Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za kupovinu i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema Beogradu.

6.dan NIŠ - BEOGRAD
Dolazak u Niš i Beograd u podnevnim časovima. (Kraj usluga)

Paket aranžman / avionski prevoz, smeštaj i obilasci

Period putovanja

Hotel

Broj dana

Cena po osobi

Svakodnevni polasci

Hotel Dorian In 3*

4 dana

od 199 €

5 dana

od 225 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cena iz tabele je u evrima.

Termin putovanja: U datom periodu putovanja, putnici mogu izabrati tačan termin odlaska i povratka. CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
smeštaj u Atini (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
obilaske prema programu (Atina – panorama grada)
troškove organizacije i vođenja aranžmana
usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 5 € (deca od 0 meseci – 18 god.), 7 € (osobe od 19 – 69 god.), 13 € (osobe od 70 – 84 god.) – PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
ulaznice i fakultativne izlete
individualne troškove


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Peloponez - 45 € (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus)
- Grčko veče (restoran) - 30 €
- Pirej, Egina - 35 € (sa kartama za trajekt)
- Sunion – 20€ (sa ulaznicom)
- Akropolj – 30 € (sa ulaznicom)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

POPUSTI:
deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
putnici koji polaze iz Niša popust 10 €

SOPSTVENI PREVOZ:
CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 20 € (odrasli) i 10 € (deca od 2-12 god.)
pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

Organizator putovanja Viva, licenca OTP broj 107/2016,  subagent  MONOMOL TRAVEL.